úterý 2. dubna 2013

Žana doporučuje. A teprve to všecko bude!

Nějak s tou svou oblíbenou rubrikou otálím, tak teď dostanete nášup. Pokud se tedy taky, jako já, rádi odměňujete, měla bych hned několik tipů, jak se v blízké době udělat kulturně šťastnými :)

Beru to chronologicky, takže v první řadě festival Bonjour Brno 2013, který začíná už tuto středu. Jak název napovídá, jde o akci šmrnclou Francií, v programu se však může najít, myslím si, víceméně každý: budou filmy, budou výstavy, divadlo, pétangue (snad už ne ve sněhu - loni zase pršelo, to si pamatuju, tak sand už to letos vyjde), dokonce tanec alias la danse (božemůj, můj humor v jednu ráno... no nic, potkáme se?) a taky jídlo a pití (po francouzku dobré). V rámci festivalu je nachystána ještě jedna lahůdka, totiž Koloniál na Flédě tento víkend - aneb jakýsi jarmark všeho hezkého (viz prodejci). Prostě účinný tahač peněz, ochjé. Ale zas tam určitě seženete krásné dárky pro své blízké...

Další týden je nutno se přesunout do Prahy, kde bude od čtvrtka do neděle bouřit Taneční platforma 2013 (takže žáden francouzský film neuvidím, neboť se to kryje a mé priority znáte - a to jsem chtěla jít se svou učitelkou francouzštiny, nic no). Co o tom psát? Čtvrtek Orbis Pictus (NANOHACH) a Simulante Bande (VerTeDance; to už jsem i viděla a můžu směle doporučit - profesionální spojení tanečníků s tělesně postiženými, jestli se vám to nezdá, běžte se přesvědčit, je to fakt dobré), pátek brněnské zastoupení Pisum Sativum (JAMU) a opět VerTeDance s tolik oslavovaným představením Kolik váží vaše touha (jsem zvědavá), sobota asi taky dobrý, ale můžete si dát pauzu, třeba na kolaudačku u Lucky a Toma, hihi, případně navštívit blešák na Kolbenově a připravovat se na vrchol v neděli: Wind-up (420PEOPLE) a hlavně mnou již propagovanou Lenku Vágnerovou a její Jezdce. Shrnuto potrženo: pokud jste někdy chtěli začít se současným tancem (případně mu již holdujete), není moc lepších příležitostí než tato.

Ale pak zase zpátky do Brna, neboť tam to žije! 22. dubna se rozjede další ročník Brněnského Lunaparku aneb Divadla ke kávě, což je, jak mnozí jistě víte, velmi příjemná záležitost. Divadlo za vámi přijde až do vaší oblíbené kavárny a (tuším) za dobrovolný příspěvek vás tam celý večer baví. Jen přijďte včas - mnoho Brňanů již podlehlo, a tak kavárny bývají naravné po strop již dlouho před zahájením představení!

A co si k tomu dáme? Asi něco úplně jiného, upoutávky si už najděte sami :) Tady posílám svoje oblíbené příjemně melancholické duo z Itálie: Comaneci. Rovnou si pak pusťte i další skladby z toho alba, stojí to za to ;)

  

Žádné komentáře:

Okomentovat