středa 7. srpna 2013

Sečteno, podtrženo

Nejprve ještě, co se tu z Vrasny nevešlo. Rosa se mě zeptala, co je tam nejlepčejší. To je jedna z takových těch složitých otázek, nicméně je dobré si je uvědomit a zkusit na ně odpovědět; už jen sami pro sebe. A tak jsem přemýšlela a napsala jí tohle "mě asi hrozně baví takový ten pocit 'člověka bez historie' (nebo identity nebo jak se tomu jevu říká), jakože tě tam nikdo nezná, můžeš si dělat co chceš a být, kým chceš. ráno ráda plavu v tom klidném čistém moři. a taky mě baví jen tak se procházet uličkama a prohlížet si ty místní domečky a zahrádky... celkově jsem prostě jen tak ráda, že jsem"


Jak to bylo s plněním a neplněním předsevzetí: na Meteoře jsem byla, psát jsem vám psala, skútr jsem si nepůjčila (bože, jak ten asi musel vypadat?!), ale kolo byl dostatečný adrenalin, z mořských potvor jsem vyzkoušela akorát krevety (jinak, vtipně, jsem měla ještě dvakrát tuňáka z plechovky, neb tam nebyla žádná rybárna, kde by se dala čerstvá havěť nakoupit), sluneční alergii jsem rozhodně nedostala, ani jsem se nespálila (věčná sláva Daylongu pro děti s faktorem 30), nicméně je mi teď říkáno, že jsem se ani neopálila (no, to se dalo čekat), běhat jsem taky byla, sice jen třikrát, ale i to se počítá, ne? Tak u mě dobrý... Akorát nalakování nehtů klasicky nevyšlo - na rukách jsem to zvládla až v den odjezdu, odstín mint stále nevyzkoušen.

To bych nebyla já, abych vám tu nedala nějaké žvance jako bonus - salad, pasta, kuskus, salad a tak furt dokola, pohledy, které snad dojdou tento týden, čórnutý fík (ale že byl dobrý - jako přímo ze stromu) a neoslňující gyros. A jak vidíte, zásadně nejím v posteli ;)


No, a kdybyste náhodou byli někdy v situaci, že byste měli jet na dovolenou sami, tady jsem si dovolila malý seznámek pro a proti... Já musím říct, že za sebe jsem si to užila a výjezdu o samotě nelituju. Jedině kdo s tím měl problém, bylo okolí ("Jejda, vy jste tady sama?! To jako orpavdu?! No, a proč jste neřekla?! To jste mohla být s náma!"), které to naštěstí zjistilo až na poslední chvíli. No jo, na dovolené sám, to se prostě nenosí. Vím, že to mysleli dobře, ale jsem ráda, že jsem se z podobných návrhů nemusela vyzouvat od začátku. Kamarádka to okomentovala slovy: "Rebelové to měli vždycky těžké" :-D

PRO
- program je zcela na vás - vstáváte, jíte, spíte a jste na pláži přesně v tolik hodin a přesně tak dlouho, jak sami chcete
- když už vás pláž nebaví, můžete si udělat vlastní program (taková nesnesitelná lehkost bytí)
- můžete po pokoji chodit nazí
- nemusíte se za nikoho stydět na pláži (ani za sebe - nikdo vás tam přeci nezná)
- nemáte za nikoho dalšího zodpovědnost 
- nemusíte pro nikoho vařit, nečekáte frontu na sprchu nebo záchod
- nemáte se s kým hádat
PROTI
- nemá vám kdo namazat záda (taky vám je nemá kdo namasírovat - po celodenní cestě v buse dost důležité)
- nemáte s kým sedět večer u vína, krevet a podobně
- častěji máte strach (z hadů, žraloků, lidí atd. atd.)
- musíte sami zabít všechny komáry
- nemáte se s kým hádat

PS: Návrat do reality klasicky famfárový - nehorázný nedoplatek za plyn a ohrožení celé skladby a vůbec pokračování bytu. Nutno vyřešit do konce srpna, kdy nám končí smlouva. Podepsání smlouvy na zámku v Kuřimi ;) Zítra odjezd do Belgie, ale to už je poslední letní cesta do zahraničí, slibuju, pak už budu jen sedět na zadku, sekat latinu a dopisovat diplomku a připravovat se na budoucí povolání... V neděli jsem zas tu, tak se zatím mívejte ;)

2 komentáře:

  1. Prima počtení, jídelní bonus supr:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju. No jo, bez jídla totiž není enregie na hlouposti...:)

    OdpovědětVymazat